A kedvezményezett neve: ADA-MET CNC Forgácsoló és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A fejlesztés tárgya és célja : Új 3D technológia alkalmazása az alkatrészgyártás területén

A szerződött támogatás összege : 8 127 611 Ft
A projekt tartalmának részletes bemutatása :

A Kft CNC megmunkálással foglalkozik, melynek során egyedi alkatrészek gyártását, prototípusok készítését, és különböző termékek tervezését végezzük. A jelenlegi feltételek mellett ez a tevékenység időigényes, költséges és nem mellesleg kevésbé környezetbarát. A partneri kapcsolataink bővülésével, a megrendelések növekedésével egyre stabilabbá váló vállalkozásunk tovább fejlődése érdekében célul tűztük ki az alkalmazott technológiák fejlesztését, és ezzel egy új területre lépve tevékenységi körünk bővítését. Új kihívást jelent a 3D technológia megismerése, ami egyike a 21. század forradalmian új technológiáinak. A bevezetésével csökkenthető az alkatrészek előállítására fordított idő, szinte korlátlan az előállítható formák variációja, így bővíthető a termékeink köre, ami újabb piacokon való megjelenést, és vevőkörünk növekedését teszi lehetővé.

A 3D technológia bevezetéséhez 1 db különböző anyagfelhasználáshoz megfelelő 3D nyomtatót és 1 db 3D szkennert tervezünk beszerezni. A nyomtató alkalmas arra, hogy térbeli modelleket fényre keményedő műgyanta alapanyagból állítson elő, illetve karbon, kevlár és üveg szálerősítéssel készítsen pl. alkatrészeket. A 3Dszkenner részben ráépül a 3D nyomtatásra. Jól használható abban az esetben, ha már meglévő alkatrészt kívánunk előállítani, így nem kell több órát tölteni a tervezéssel, és gyorsítható a vevők kiszolgálása. A beszkennelt alkatrész a 3D nyomtatóval előállítható. A lézergravírozás mind a jelenleg gyártás alatt levő termékekhez mind a jövőben tervezett új termékekhez jól használható. Ezzel a szolgáltatással el tudjuk helyezni a termékeken a cikk számokat, egyedi piktogramokat és egyéb feliratokat. Mivel különböző típusú termékeket munkálunk meg így fontos, hogy a gravírozó gép is széles spektrumon tudjon dolgozni. Erre a kiválasztott gravírozó gép kiválóan alkalmas, használható az acél, műanyag, és egyéb anyagokhoz. Előzőeken túlmenően a munkavégzés több fázisához szükséges számítógépet kívánunk vásárolni.

Az eszközök munkába állítása jelentős mértékben gyorsítaná a munkavégzésünket. A korszerű eszközök termelésbe állításával több megbízásra számíthatunk, ami a vállalkozás eredményességét növeli.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.11.30.

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-03962